• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Własne projekty DIY z wykorzystaniem elektroniki.

Głównymi składnikami smaku w winogronie są cukry, kwasy i polifenole. Te trzy relacje dają winu trzy z pięciu podstawowych smaków: słodki, kwaśny i gorzki. W jakimkolwiek czy też razie, istnieje ogromna ilość substancji w winogronach, jakie gwarantują smak. Substancje te są aktualne w drobnych ilościach (mierzonych niekiedy w milionowych cząstkach). Wszelkie te substancje dają gronom specjalistyczny smak, określany, jako smak podstawowy. Smak podstawowy cechuje każdą odmianę winorośli. Większa część składników smakowych odkrywają się położone w wewnętrznej części skórki winogrona. Wobec tego ważne jest, żeby tłoczenie zajmowało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia podstawowego smaku każdemu winu – wina. Należy rozróżnić między aromatem a bukietem. Aromat jest reprezentatywnym zapachem wywodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, podczas gdy bukiet jest charakterystycznym zapachem sposobu produkowania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego winogrona mają ten sam aromat, jakkolwiek odmienny bukiet.

1. Przejdź dalej

2. Kliknij i zobacz

3. Sprawdź tutaj

4. Więcej informacji

5. Sprawdź teraz Jak tworzyć piękne ogrody na tarasach i balkonach?

Categories: Motoryzacja

Comments are closed.